Kerstkaarten maken

Kerstkaarten zelf maken is natuurlijk het allerleukste. Je loopt namelijk het risico dat je dezelfde kaarten verstuurt als de buurvrouw, zodat de ontvanger enkele dezelfde kerstkaarten zal krijgen. Om het uniek te houden, kun je eenvoudig zelf aan de slag. Dit kan op verschillende diy-levels. Niet iedereen is een geboren creatieveling, dus daar houden we rekening mee. Zo zijn er gemakkelijke diy's voor zelfgemaakte kerstkaarten, maar ook de wat lastigere varianten zijn hier te vinden. We beginnen in ieder geval gemakkelijk:

Gemakkelijk zelf kerstkaarten maken

Heb je een hond, konijn of ander huisdier wat gemakkelijk poseert? Dan kun je eenvoudig zelf een kerstkaart maken door je huisdier te fotograferen. Zet bijvoorbeeld je konijn in een pot op het fornuis (natuurlijk wel een uitgeschakeld fornuis), stop er wat wortels en prei bij, zet er een grappig tekstje bij en je unieke kerstkaart is klaar. Ook is het leuk om een familiefoto te maken, allemaal met kerstmutsen op. Deze foto laat je honderd keer afdrukken, je plakt een sticker op de achterzijde met “Prettige Feestdagen”, en je kerstkaart is klaar.

Moeilijker zelf kerstkaarten maken

Ben je een echte creatieveling en wil je graag wat meer moeite steken in je kerstkaarten? Dan kun je zelf aan de slag met kaarten maken. Je kunt eenvoudig benodigdheden aanschaffen in de knutselwinkel. Je vindt er talloze zaken zoals stempels, figuurpons apparaatjes en stickers, allemaal in kerstsferen. Kies een kaart, bijvoorbeeld wit. Voorzie deze van een leuke uitgeknipte kerstboom en plak er ronde gekleurde stickers op als kerstballen. Prettige Feestdagen sticker erop, en je kaartje is klaar om verstuurd te worden. Je kunt natuurlijk, wanneer je daar zin en tijd voor hebt, helemaal uitpakken qua design. Op internet staan talloze voorbeelden hiervan.