Kerstkaarten

Artikelen

Het sturen van kerstkaarten is iets dat jaarlijks terugkomt. Hoewel het digitale tijdperk volledig zijn intrede heeft gedaan, is het nog steeds voor veel mensen een jaarlijks ritueel om rond Kerst fysieke kaartjes via de post te sturen. Het heeft toch wel wat speciaals om een mooie lijn met kaarten in je woonkamer te hebben hangen, of een hele kast vol te hebben staan met een gevarieerd arsenaal aan kerstkaarten.

Handgeschreven of niet?

Natuurlijk is een handgeschreven kerstkaart mooi en persoonlijk, maar wanneer je 150 kaarten verstuurt dan is het een flinke klus om alle kaarten te voorzien van een persoonlijke boodschap. Nu staan in de meeste kaarten al een standaard kerstwens, zoals “Prettige Feestdagen en een Gelukkig Nieuwjaar”. Echter, er staat dan nog geen naam onder. Een (snel) alternatief voor een handgeschreven kaart is een sticker. Kies een envelop sticker met het adres van de ontvanger en kies een kaartsticker met je eigen naam / naam van je familie. Het kost dus alleen maar wat plakwerk in plaats van vele uren schrijfwerk.

Online of offline?

Natuurlijk kun je ook online kaarten versturen. Je kunt kiezen voor een gratis online kaart die je via de email verstuurt, of een online gemaakte kaart die je fysiek laat versturen. Dit laatste is natuurlijk het leukste: de ontvanger krijgt wel gewoon een kaart in de bus, maar het kost je nauwelijks moeite om de kaart te maken. Plus: je kunt gewoon één gemaakte kaart voor alle mensen gebruiken. Super gebruiksvriendelijk dus.

Wij hebben enkele aanbieders van kerstkaarten op een rijtje gezet, zodat je eenvoudig je kerstkaarten kunt versturen dit jaar. Tevens geven we je tips voor het zelf maken van kaarten, mocht je in een creatieve bui zijn. 

Online kerstkaarten versturen

Kerstkaarten online versturen is iets dat tegenwoordig steeds normaler wordt. Waar men vroeger nog verplicht met fysieke wenskaarten en een pen aan de slag moest, is het nu veel gemakkelijker om online een kaart te maken en online of wellicht offline te versturen. De mogelijkheden daarin zijn uitgebreid, omdat er talloze aanbieders zijn die d Lees meer...

Kerstkaarten maken

Kerstkaarten zelf maken is natuurlijk het allerleukste. Je loopt namelijk het risico dat je dezelfde kaarten verstuurt als de buurvrouw, zodat de ontvanger enkele dezelfde kerstkaarten zal krijgen. Om het uniek te houden, kun je eenvoudig zelf aan de slag. Dit kan op verschillende diy-levels. Niet iedereen is een geboren creatieveling, dus da Lees meer...